Malé a stredné firmy môžu robiť energetické projekty do konca roka

28.07.2015 Bratislava

Bratislava 28. júla (TASR) - Malé a stredné podniky (MSP) dostali možnosť pokračovať v realizácii svojich energetických projektov až do konca roka 2015. Podľa pôvodných podmienok Európskej komisie (EK) sa museli projekty uchádzajúce sa o nenávratný grant z programu Green Initiative ukončiť do 30. júna 2015. Informovala o tom dnes hovorkyňa Tatra banky Zuzana Povodová.

Pripomenula, že energetické projekty sa môžu uchádzať o grant prostredníctvom úveru v Tatra banke, ktorý zo zdrojov Európskej investičnej banky (EIB) poskytuje Tatra banka na investičné zámery šetriace energiu.

O grant tak môžu požiadať napríklad klienti realizujúci projekty zatepľovania, zvyšovania energetickej efektivity v priemysle či rekonštrukcie vykurovacích systémov a podobne. Podmienkou je úspora energie na úrovni 30 % v stavebnom sektore, 20 % pri úspore emisií oxidu uhličitého a na úrovni 20 % pri ostatných projektoch.

Po splnení podmienok je možné získať nenávratný grant vo výške 14 % z oprávnených nákladov projektu, pričom tieto zdroje následne slúžia na splátku samotného úveru.
 

Vyberte región